Blog

Home   /   Nieuws   /   BijDeHand studievaardigheden – nu met toetsen en handleiding

BijDeHand studievaardigheden – nu met toetsen en handleiding

BijDeHand was er nog maar een jaar en is nu alweer vernieuwd?

Ja. Op aanvraag van scholen.

“Waarom haal je de informatie er niet uit? Dat is zoveel leeswerk voor de kinderen. Doe het maar in een handleiding en gebruik de overgebleven ruimte voor nog meer oefenmateriaal.”

“Is er ook een handleiding van BijDeHand? Met net zulke handige instructiemodellen als in de handleidingen begrijpend lezen?”

“Hoe kunnen we het best de lesdoelen formuleren bij de diverse onderdelen in BijDeHand?”

“Zo fijn dat in BijDeHand alle onderdelen na elkaar geoefend worden en niet door elkaar. Zo ben je een periode bezig met bv. alleen maar studieteksten of beeldgrafieken. Alleen mis ik nu methodetoetsen om te controleren of leerlingen de stof ook echt begrepen hebben. Kun je geen toetsmap erbij maken, net als bij begrijpend lezen?”

Wij zijn blij met deze feedback! En omdat werkboekjes toch elk schooljaar opnieuw gekocht worden, is een wijziging daarin geen probleem. Daarom vind je in de werkboekjes van groep 6, 7 en 8 nu alleen nog opgaven en volgt na elk onderdeel – en dat is nieuw! – een toets. De theoretische informatie, de lesdoelen bij de diverse onderdelen, de instructiemodellen , de tips voor de leerkracht, de antwoorden op alle opgaven en toetsen en de normering voor de toetsen vind je in de handleidingen.

We hebben hard gewerkt aan de nieuwe uitgaven en kunnen vol trots melden dat de delen 7 en 8 (zowel leerlingenboekjes als handleidingen) nu al leverbaar zijn. De materialen van groep 6 verwachten we in juli.

Wil je zien hoe onze nieuwe werkboekjes eruit zien? Stuur ons een mail en we sturen je direct inzagemateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.